Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS | VERSIÓ MÒBILS

Consorci del Ter

Data oficial:27/03/2019

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > El Consell de Govern del Consorci del Ter aprova participar en el projecte “Pastores del siglo XXI: mejora del profesionalismo en el manejo de ganadería extensiva, incendios forestales y paisaje en la era del cambio global”

El Consell de Govern del Consorci del Ter aprova participar en el projecte “Pastores del siglo XXI: mejora del profesionalismo en el manejo de ganadería extensiva, incendios forestales y paisaje en la era del cambio global”

Vilallonga de Ter
Vaques pasturant al costat del Ter
04/05/2018

El 19 d’abril el Consell de Govern va aprovar participar com a soci beneficiari en el projecte, presentat al programa Erasmus + de la Unió Europea, “Pastores del siglo XXI: mejora del profesionalismo en el manejo de ganadería extensiva, incendios forestales y paisaje en la era del cambio global”, i conegut amb l’acrònim FireShepherds. Aquest ha esta presentat per part de la Fundació d’Ecologia del foc i gestió d’incendis Pau Costa Alcubierre amb l’objectiu de millorar la professionalitat dels ramaders i ramaderes adquirint habilitats i competències en relació a la gestió del seus ramats en un context de risc d’incendis forestals i canvis en el paisatge que exigeix de noves fórmules de gestió públic-privada del territori.

El projecte vol crear una associació de socis acadèmics, però també no acadèmics, amb la finalitat de dissenyar una formació agrícola que millori les habilitats i competències del pastors i pastores en silvopastoralisme i gestió d’incendis, i també crear una xarxa d’experiències reals que contribueixi a alimentar la formació i intercanviar coneixements sobre la temàtica.

Des del Consorci s’ha considerat interessant poder-hi participar com a soci, atès que alguns dels aspectes del projecte poden ser d’importància per a la bona gestió dels espais forestals de ribera, especialment a les finques que el Consorci té en custòdia. L’ens supramunicipal hi participaria amb algunes actuacions concretes, sobretot en intercanvi de coneixements, formació i realització d’alguns actes en el marc de l’àmbit geogràfic del Ter i els seus afluents. 

Darrera actualització d’aquest contingut: 13/03/2019 a les 15:44h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Passeig del Ter, 2 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona