Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS | VERSIÓ MÒBILS

Consorci del Ter

Data oficial:27/09/2022

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > Girona celebra la segona edició de l’Aplec dels Rius per reivindicar el seu patrimoni fluvial

Girona celebra la segona edició de l’Aplec dels Rius per reivindicar el seu patrimoni fluvial

Juny 2021
Taller realitzat durant l'Aplec dels Rius
Juny 2021
Un altre taller realitzat en el marc de l'Aplec dels Rius
06/06/2021
Bioblitz Girona
Juny 2021
Aplec dels Rius, Girona
Juny 2021
Una altra de les activitats proposades
30/06/2021

L’activitat s’emmarcava en el projecte TTFS del programa Interreg POCTEFA

El cap de setmana del 5 i 6 de juny va tenir lloc al parc de les Ribes del Ter de Girona i la zona del pícnic del parc de la Devesa la segona edició de l’Aplec dels Rius, una festa en format de reivindicació cívica del patrimoni fluvial, tant a nivell natural, com cultural i social. L’Aplec estava organitzat per l’Associació La Sorellona i l’Associació de Naturalistes de Girona, amb el suport del Consorci del Ter i l’Ajuntament de Girona. L’activitat estava inclosa en el marc del projecte “Turisme Transfronterer Fluvial i Sostenible – Têt, Ter, Fluvià i Segre (TTFS)” inclòs en la segona convocatòria del programa INTERREG V A Espanya-França-Andorra POCTEFA 2014-2020. Els socis d’aquest projecte, a més del Consorci del Ter i l’Ajuntament de Girona, són l’Ajuntament de Lleida, Turisme de Lleida, l’Oficina de Turisme de Perpinyà i la Communaute Urbaine Perpignan Mediterranee (cap de fila). De fet, aquest any, la iniciativa de l’Aplec dels Rius també ha incorporat les ciutats de Lleida i Perpinyà, que van organitzar actes semblants els mateixos dies. La primera edició a la ciutat de Girona va tenir lloc el juny de 2019 amb el nom d’Aplec dels 4 Rius.

A Girona es van combinar les activitats de sensibilització i divulgatives com tallers naturalistes i la fira d’entitats, amb propostes més lúdiques com una gimcana. En les diferents propostes s'hi van apuntar unes 600 persones.

Pel que fa als tallers naturalistes, es van realitzar 6 tallers paral·lels; pesca elèctrica, anellament científic d’ocells, identificació d’artròpodes, mostreig de papallones, pesca i identificació de macroinvertebrats i descoberta de la flora. També es van organitzar 5 tallers més de manualitats; en concret, hotel d’insectes, olis aromàtics, bombes de llavors, plantes aromàtiques i caixes niu. A més, va tenir lloc el dissabte al matí la proposta “tastets de riu” amb 3 itineraris de descoberta dels rius Onyar, Galligants i Güell al seu pas per Girona, amb el guiatge cada un de la mà d’un expert. També el dissabte a la tarda hi va haver una gimcana lúdica i naturalista amb diferents grups de participants que havien d’aconseguir diversos elements per completar un mural del riu i tornar-li la vida, de manera cooperativa amb els altres grups.

Paral·lelament, el diumenge al matí es va organitzar un bioblitz –conjuntament amb Lleida i Perpinyà-, una bio-marató consistent en una passejada per explicar diferents característiques de la fauna i la flora que es va observant durant la sortida. L’objectiu era donar a conèixer als participants la riquesa biològica del nostre entorn més proper. Hi van prendre part 18 persones i es van identificar unes 120 espècies diferents.

Darrera actualització d’aquest contingut: 26/09/2022 a les 10:40h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Plaça de les Dones del Ter, 1 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona